De €99 strategie voor ondernemers

Yes, het is november en dat betekent dat er minstens vijf marketing momenten aankomen. Marketing momenten zijn bijzondere dagen, thema’s of events waarop je kunt inhaken met een mooie deal. Een leuke, maar vooral effectieve manier om meer winst te genereren. Voor ondernemers die een product verkopen is dit wat makkelijker. Ondernemers die service verkopen vinden het soms lastig om een goede deal te bedenken. In dit artikel en de bijbehorende video delen wij daarom de €99 strategie voor ondernemers die services verkopen. Heb je nog geen idee wat je bijvoorbeeld voor Black Friday kunt doen qua promoties voor je services? Lees of kijk dan snel verder, let’s go!

De €99 deal strategie

Het uurtarief van de meeste service verkopende ondernemers ligt vaak tussen de €50 en €75. Sommige ondernemers werken met pakketten die minstens een paar honderd euro kosten. Afhankelijk van het type klant waar je mee werkt is dat een lage of een hoge investering. Daar denken veel klanten dus nog even over na. De €99 strategie trekt potentiële klanten over de streep, want voor de meeste klanten is €99 prima te doen.

Merk je bijvoorbeeld dat klanten interesse hebben, maar niet kopen? Dan is de €99 strategie perfect voor jou. Het zorgt er namelijk voor dat klanten op een veilige en laagdrempelige manier kennis kunnen maken met jouw services. Wanneer jij goed werk levert tijdens het verzorgen van de deal, dan heb je een grote kans dat klanten terugkomen voor meer. Ofwel, deze strategie kun je niet alleen inzetten om snel wat meer omzet te genereren. Maar ook om sneller vertrouwen en verkoopmomenten te genereren op langer termijn.

De 99 strategie voor ondernemers
99 strategie voor ondernemers

Creëer je eigen €99 deal

Voor deze deal hoef je niet je uurtarief of pakketprijzen te verlagen. Integendeel, je houdt alles zoals het is want jij bent je tarieven meer dan waard. Wat je wel doet is een nieuwe (tijdelijke) service bedenken die slechts €99 kost. Voor die €99 doe je uiteraard minder dan normaal gesproken, maar genoeg om je klant te overdonderen met fantastische resultaten. Maak je €99 deal dus niet al te ingewikkeld maar juist simpel, ofwel een zogenaamde no-brainer.

Focus je voor de €99 deal hooguit op één of twee resultaten voor de klant. Leg kort uit wat de deal voor de klant oplevert, wanneer de deal eindigt en hoe klanten kunnen boeken of kopen. Less is more! De €99 deal moet voordelig zijn voor de klant, maar ook voor jou. Het is daarom een goed idee om je te focussen op een service die jij zo uit je mouw schudt, terwijl je alsnog mooie resultaten genereert voor je klant. De €99 strategie werkt het beste als je er meer aan overhoudt dan dat je weggeeft.

Tijd om te promoten

Wanneer je deal klaarstaat voor de verkoop, is het tijd om te promoten. Deze strategie voor ondernemers werkt beter als je de onderstaande marketing tips meeneemt:

  • Gebruik niet te veel tekst. Moet de klant langer dan drie minuten lezen om erachter te komen wat de deal oplevert? Schrap onnodige stukken tekst en maak je copy kort maar krachtig.
  • Geef duidelijk aan hoeveel tijd klanten hebben om jouw deal te kopen. Een deadline creëert bijvoorbeeld een gevoel van schaarste waardoor klanten sneller overgaan tot een aankoop. Je kunt ook kiezen voor een aantal plekken in bijvoorbeeld een kapsalon of online webinar.
  • Maak gebruik van reviews en mooi beeldmateriaal om de tekst voor je €99 deal kracht bij te zetten. Zien doet geloven, ook voor betaalbare deals die er op papier al goed uitzien.
  • Start op tijd met regelmatig promoten, denk aan twee à drie weken van tevoren. Heb je daar geen tijd voor? Lanceer dan meteen je deal en promoot daarna elke dag voor zo’n twee weken voor resultaat.

Tijd voor een upsell

De €99 strategie voor ondernemers kun je gebruiken om (potentiële) klanten over de streep te trekken. Door deze voordelige deal kunnen ze op een veilige en betaalbare manier kennis maken met je services. Zorg ervoor dat de resultaten fenomenaal zijn, zodat je dezelfde maand een ander aanbod kunt doen. Onze Amerikaanse vrienden noemen dit een upsell, ofwel bijverkopen voor een hoger bedrag. Dit is het moment waarop je klanten herinnert aan hoe fijn ze de resultaten van je €99 deal vinden.

Om vervolgens je klanten services aan te bieden volgens je normale tarieven. Immers hebben ze nu voldoende kunnen proeven van hoe fijn het is om met jou te werken. Dat smaakt naar meer! Laat echter niet te veel tijd verstrijken voordat je start met upselling. Immers krijgen klanten dagelijks diverse aanbiedingen te zien. Het is daarom een goed idee om ze niet te lang uit het oog te verliezen, want anders zijn ze hun fijne ervaring met jou alweer vergeten.

strategie voor ondernemers

Meer marketing strategieën nodig?

Vind je deze €99 strategie voor ondernemers een goed idee? Kies dan het Midi of Biggie content marketing abonnement en krijg gelijk toegang tot ons exclusieve artikel met de volledige €99 strategie. Hierin vind je een launch plan, tekstvoorbeelden en opties voor je eigen €99 deal. Naast extra ondersteuning voor deze deal strategie krijg je ook elke maand een nieuw contentplan, een trend kalender, tekst concepten én toegang tot onze unieke beeldbank. Dankzij ons abonnement mis je nooit meer een marketing moment.

Ons content marketing abonnement is geschikt voor beauty en fashion ondernemers. Denk aan eigenaren van salons, studio’s, webshops en winkels. Ook lifestyle ondernemers die een service verkopen zoals consultants, assistants, fotografen en coaches kunnen gebruik maken van ons abonnement. Wij zetten namelijk elke maand een beauty, fashion en lifestyle contentplan klaar in ons online clubhuis. Inclusief bijpassende teksten, hashtags en trend kalenders. Yes, vanaf €50 per maand kun jij een hoop tijd besparen op je content marketing.

Sign up and join the club!

P.S. Heb jij een leuke €99 deal bedacht? Deel je deal middels een comment!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.