Zo creëerde ik mijn eigen baan en bedrijf, Build my Business Podcast

Whoohoo, onze eerste Build my Business podcast aflevering staat online. We kunnen niet wachten om te horen wat jij ervan vindt, maar eerst vertellen wij je graag waar deze eerste aflevering over gaat. Build my Business is namelijk ontstaan door het vertellen van een persoonlijk verhaal op social media. Hierdoor ontstonden er mooie kansen, samenwerkingen en nieuwe bedrijven. Het verhaal wat je vandaag in de podcast kunt beluisteren is van mij: Kaya-Quintana Broekhuijsen, de eigenaresse en drijvende kracht achter Build my Business.

Ik wil graag mijn verhaal vertellen om je de mogelijkheden voor je eigen bedrijf te laten zien. Want hoe groot mijn bedrijf ook wordt, het begon allemaal met één persoon en een verhaal. Ik kwam er namelijk al vroeg achter dat je zelf op het podium moet springen. Dat je zelf de microfoon moet pakken om je verhaal te delen. Want als jij je niet laat horen, kunnen mensen niet naar je luisteren en op je reageren. Tevens zijn er ook veel mensen die er niet eens over nadenken om jou de microfoon te geven. En wil je daar echt op blijven wachten? Ik niet!

Toen ik voor de zoveelste keer opmerkte dat mijn lot in andermans handen leggen niet werkt, besloot ik om zelf de microfoon op te pakken. Ik koos ervoor om mijn eigen baan te creëren door op social media mijn verhaal te vertellen. Ik zette de camera aan en nam mijn eerste Youtube video op over mijn probleem. Die video postte ik op Youtube en ik kreeg er leuke reacties op. Maar die ene video was niet genoeg, ik had namelijk nog veel meer te vertellen over mijn probleem én de oplossing!

build my business podcast
build my business podcast

Wat bleek? Er waren zo’n 10.000 andere meisjes en vrouwen die mij begrepen en hetzelfde probleem hadden. Door het vertellen van mijn verhaal kon ik mijn probleem helder beschrijven. Ik kon ook op een leuke manier mijn oplossing delen die andere vrouwen ook nodig hadden. Die oplossing werd later mijn product, ofwel ik begon met het verkopen van advertenties op mijn Youtube kanaal. Dit betekende dat ik mijn eigen bedrijf kon openen, awesome! Ik had zoals gepland mijn eigen baan gecreëerd en daar ben ik nog steeds heel trots op.

Een (persoonlijk) verhaal vertellen op social media heb ik inmiddels goed onder de knie. Ik weet nu precies hoe je dit het beste kunt doen om er klanten uit te halen. Je eigen verhaal vertellen is namelijk super makkelijk, het is immers jouw verhaal. Tevens kun je het verhaal op je eigen manier vertellen zodat je content marketing authentiek en integer aanvoelt. Uiteindelijk kopen mensen van mensen en is het laten zien van je ware aard hetgeen wat de relatie tussen jou en je klanten maakt of breekt. 

So let’s keep it real, get your story straight.

Kaya-Quintana

P.S. Wat vind je van onze eerste Build my Business podcast aflevering? Wij horen het graag via je een comment, alvast bedankt!

P.S.2. Wil je ook gebruik maken van ons mini contentplan om je zakelijke social media kanalen een boost te geven? Super, schrijf je dan in voor onze e-mailupdates en ontvang binnen vijf minuten ons contentplan cadeau. Vergeet niet je spam te checken!

.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Hey copycat, op inhoud van deze pagina rust auteursrecht!