AMC, Always Making Content methode

Nu je gebruik maakt van ons Midi of Biggie abonnement krijg je elke maand voldoende content voor je social media kanalen. Maar we begrijpen dat je ook graag je eigen creativiteit wil gebruiken. Zo wil je misschien ook je eigen foto’s en teksten inzetten voor je content marketing. Dankzij onze AMC, ofwel Always Making Content methode is dat super makkelijk. In dit artikel en de bijbehorende video leggen wij uit hoe deze methode ervoor zorgt dat je makkelijk en snel meer foto’s en teksten kunt maken.

Tools

Voor de AMC methode kom je al een heel eind met je mobiele telefoon, een camera en een (digitaal) notitieboek. Wij zetten zelf vaak onze mobiele telefoons in als we onderweg zijn. Je kunt namelijk prachtige foto’s maken en teksten bewaren in een notitie app. Gaan we wat langer op reis? Dan nemen wij een mooie spiegelreflexcamera en een notitieboek mee. We kunnen dan wat langer de tijd nemen voor het maken van foto’s en schrijven van teksten. Maak het voor jezelf niet al te ingewikkeld, met je telefoon kun je eigenlijk alles doen.

Hoe werkt het

Je kunt prima regelmatig content maken zodat je voor jezelf een beeldbank en ideeënbox kunt creëren. Bij Build my Business maken wij bijvoorbeeld altijd een paar foto’s van onze lunches buiten de deur. Zit een van ons in de trein met een lekker kopje koffie, dan schieten we snel een foto van onze leuke koffie beker. De foto’s bewaren wij op onze telefoon om later of tijdens een rustig momentje te bewerken. Zo hebben wij altijd een paar foto’s bij de hand.

Hetzelfde geldt voor tekst concepten. Je krijgt natuurlijk elke maand 15 teksten van ons, maar je vindt het wellicht ook fijn om je eigen teksten te schrijven. Ons team schrijft regelmatig korte tekstjes op in een Google doc document. Wij verzamelen hier in korte zinnen, bullet points of leuke quotes. Wanneer we echt gaan zitten om in 1 dag alle content te maken, pakken wij dit document erbij. We kunnen zo makkelijk de losse zinnen en ideeën omzetten in mooi tekst concepten voor onze social media posts.

Creëer een routine

De AMC methode werkt het beste als je jezelf de routine aanleert. Ten voorbeeld: Elke week een momentje of twee inplannen voor het maken van foto’s. Binnen een uurtje kun je al heel wat leuke foto’s maken. Hetzelfde geldt voor teksten schrijven, dat gaat heel makkelijk als je er tijd voor vrijmaakt. Sommige mensen vinden het fijner om in het moment te schrijven, dat kan natuurlijk ook. Als je iemand bent die dat vergeet, dan is het inplannen van een content creatie uurtje aan te raden.

De tweede routine die jezelf kunt leren is regelmatig foto’s maken van je omgeving. Ben je onderweg naar een afspraak en zie je op de grond een mooi herfstblad liggen? Maak een foto! Zit je met een kop koffie te wachten op een vriendin? Maak een foto! Lig je lekker in bed met je laptop op schoot? Maak een foto! Ah fijn, je begrijpt hieruit vast dat spontane foto’s van je omgeving belangrijk zijn. Het is echter wel belangrijk om jezelf aan te leren dat je hier aan denkt wanneer je een mooi fotomoment in je omgeving spot.

De derde routine draait om het schrijven van teksten. Lees je bijvoorbeeld graag tijdschriften waar je leuke quotes in ziet staan? Schrijf ze op in je (digitale) notities met wat uitleg voor jezelf waarom deze quote leuk zou zijn voor een social media post. Door in het dagelijks leven leuke teksten te verzamelen en je ideeën op te schrijven, heb je aan het eind van de maand een heleboel leuke tekst concepten. Het enige wat je dan nog hoef te doen is ze netjes uit te werken, te matchen met een foto en de post in te plannen.

AMC combineren met de StoryBook methode

De StoryBook methode vind je terug in onze contentplannen. Wij geven je daarmee voor elke dag van de maand een post idee. Je krijgt er ook 15 tekst concepten bij waardoor er nog 15 teksten overblijven die je zelf kunt schrijven. Omdat je de AMC methode gebruikt heb je al heel wat tekst concepten en foto’s verzameld. Die kun je nu makkelijk gebruiken voor het uitwerken van je contentplan. 

Wij raden je aan om eerst onze tekst concepten te gebruiken en in te plannen. Daarna kun je jouw eigen teksten en foto’s gebruiken om de 15 overige posts aan te vullen op je eigen manier. Zo blijft je content marketing strategie altijd uniek! Kom je er toch niet helemaal uit? Maak dan gebruik van forum support en stel je vragen. Er is elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 iemand om je te helpen. Uiteraard kun je ook met andere Business Builders sparren over je AMC plannen.

AMC foto tips

Voor de AMC methode maak je vaak onderweg foto’s. Hierbij vergeten veel Business Builders dat het juiste formaat belangrijk is. Maak daarom altijd een mix van foto’s van hetzelfde onderwerp met de regel van drie:

Horizontale foto
Verticale foto
Close up of diepte foto

We raden deze foto methode aan omdat je zo tijdens het maken van content meer keuze hebt. Het is namelijk erg vervelend als je er tijdens het editen van de foto achter komt dat deze bijvoorbeeld net niet past in je Instagram fotokader. Of dat het onderwerp van de foto toch net niet in het midden ligt bij de verticale foto en dat een horizontale foto mooier was geweest. Probeer daarom altijd foto’s te maken met de regel van drie.

Voor het bewerken van je foto’s kun je werken met bijvoorbeeld Lightroom presets of Canva filters. Er zijn ook vele gratis en betaalde apps die je kunt downloaden op je telefoon, denk aan:

  1. ABM
  2. Afterlight
  3. Canva stories
  4. Colorstory
  5. Lightroom mobile
  6. Over
  7. VSCO
  8. Snapseed
  9. Spart post
  10. Wordswag

Hierin kun je gemakkelijk een preset of een filter selecteren die je voor elke foto gebruikt. Per foto moet je de preset of filter even aanpassen voor het beste resultaat. Het zorgt er in elk geval voor dat je foto’s dezelfde make-over krijgen wat beter is voor je branding en style. Uiteindelijk wil je graag foto’s delen die samen een verhaal vormen, denk aan onze StoryBook methode.

AMC tekst tips

Voor het schrijven van social media teksten is het belangrijk om een mix te maken van lange en korte teksten. Als je gebruik maakt van onze tekst concepten dan zal je zien dat wij dit alvast voor je doen. Probeer bij het schrijven van teksten ook af te wisselen tussen ik en jij. Hiermee bedoelen wij dat als je teksten schrijft je erop let dat jij niet altijd het onderwerp bent. Probeer ook in te zoomen op de klant.

Spreek hem of haar persoonlijk aan en zoom bijvoorbeeld in op de voordelen die de klant ervaart als ze met jou werkt. Op social media is het namelijk belangrijk om meer waarde te bieden dan de concurrent. Als jij of de concurrent het constant over zichzelf heeft, dan is dit natuurlijk niet waardevol voor de klant. Probeer dat te voorkomen door tips, motivatie, inspiratie en reviews te delen waar klanten echt iets aan hebben. Gebruik ook een goede mix van hashtags, die vind je in je tekst concepten van deze maand.

AMC ofwel, Always Making Content is the way to go!

Vanuit de psychologie weten wij dat de gemiddelde mens na achtentwintig keer hetzelfde doen een nieuwe gewoonte heeft aangeleerd. De AMC methode wordt als je de methode regelmatig inzet een nieuwe, maar vooral positieve gewoonte. Maak gebruik van de beschreven routines en je zal merken dat je de AMC methode snel onder de knie hebt.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Hey copycat, op inhoud van deze pagina rust auteursrecht!