fbpx
Home
/
ARTICLES
/
SINGLE ARTICLE
/

Zo voorkom je wanbetalers

zo voorkom je wanbetalers

Voorkomen is beter dan genezen en daarom heb ik drie handige tips in een nieuwe video gebundeld. Middels deze tips voorkom je wanbetalers, want daar zit geen enkele ondernemer op te wachten. Je werkt al hard genoeg voor de winst en ik hoop dat deze tips het makkelijker maken. Deze video moet je echt bekijken als je steeds te laat of helemaal niet betaald wordt door jouw klanten.

Er zijn namelijk drie punten die je makkelijk en snel kunt doorvoeren in je onderneming:

  1. Algemene voorwaarden
  2. Offerte met een extra notitie
  3. Vooraf factureren

Het begint allemaal met algemene voorwaarden. Deze heb je als ondernemer ongeacht de grootte van je bedrijf altijd nodig. Hierin moet bijvoorbeeld duidelijk staan hoe je factureert, wanneer je factureert en wat er gebeurd als een klant zich niet aan de regels houdt.

Wanneer je een offerte de deur uit stuurt moet je daar altijd de algemene voorwaarden bijleveren. Klanten moeten deze te allen tijde kunnen inzien. Geef wel duidelijk aan in de offerte dat als klanten deze tekenen, zij ook met de algemene voorwaarden akkoord gaan. Als ondernemer is het aan jou om ervoor te zorgen dat de klant weet hoe jouw betalingssysteem werkt. Geef daarom in de offerte extra aan wanneer je factureert, hoe je klant kan betalen en wat er gebeurd als de factuur niet op tijd betaald wordt.

Als laatste raad ik alle ondernemers waar ik mee werk aan om vooraf te factureren. Hiermee voorkom je dat klanten ervan doorgaan met jouw werk terwijl jij nog geen geld op je rekening hebt staan. Zorg ervoor dat het geld op je rekening staat voordat je aan de slag gaat. Geef dit duidelijk aan in de offerte en algemene voorwaarden. Op deze wijze kun je na de betaling rustig en relaxt aan de opdracht werken. Om het geld hoef jij je namelijk geen zorgen meer te maken en jouw klant profiteert zo van de beste resultaten.

Heb je iets aan deze video met tips gehad? Let me know!

Kaya-Quintana

P.S. Abonneer je op mijn Youtube kanaal voor nog meer business tips!

Wendy Chandler

Vel pretium lectus quam id leo in vitae turpis. Condimentum id venenatis a condimentum vitae sapien pellentesque habitant morbi. Urna nec tincidunt praesent semper feugiat nibh sed pulvinar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.