fbpx
Home
/
ARTICLES
/
SINGLE ARTICLE
/

De definitie van succes voor ondernemers, Podcast 2

De definitie van succes voor ondernemers

Wat is de definitie van succes voor ondernemers? Daar hebben we vaak over nagedacht bij Build my Business. Immers helpen wij bewuste ondernemers met het opbouwen van een succesvol bedrijf op basis van hun eigen voorwaarden, maar wat betekent dat? Wij kwamen uit op het volgende idee:

Je bent een succesvolle ondernemer wanneer je bedrijf loopt zoals jij dat voor ogen hebt, ongeacht andermans mening. Wanneer je kunt ondernemen op je eigen voorwaarden en en je eigen manier. Je bent succesvol wanneer jij je zelfgekozen doelen hebt bereikt en daar tevreden mee bent.

Volgens de dikke van Dale betekent succes:

  1. Goede afloop, uitkomst of uitslag: Succes hebben; iemand succes wensen.
  2. Iets dat goed afloopt: Het optreden was een groot succes.

Wat ons betreft is de definitie van succes voor ondernemers dus niet per se gelinkt aan omzet, een groot kantoor, veel personeel of dure spullen. Al sluiten wij dat zeker niet uit, want genieten van luxe is uiteraard ook heel erg fijn. Zeker als je er elke dag voor werkt. Echter zijn we van mening dat wanneer je succes als ondernemer enkel kunt uitdrukken in geldbedragen, spullen en status, je de mooiste voordelen van ondernemen misloopt. Daarom bespreken we in podcast aflevering nummer twee de definitie van succes voor ondernemers.

Naar ons inzicht mag elke ondernemer zelf zijn of haar definitie van succes vaststellen. Voor de een is dat een mooi kantoor met honderden werknemers. De ander werkt liever drie dagen om zo vier dagen van de week bij het gezin te zijn. Wellicht koppel jij succes aan het kunnen reizen over de wereld en kiest een ander voor een groot aantal volgers op social media. Wat je ook kiest, wij hopen dat je jouw definitie van succes als ondernemer baseert op wat je echt gelukkig maakt.

de definitie van succes voor ondernemers
succes voor ondernemers

Immers starten de meeste mensen met ondernemen omdat ze volledig zichzelf willen zijn. Zodat ze elke dag kunnen doen waar ze goed in zijn en andere mensen blij kunnen maken met hun vaardigheden. Uiteraard is een goed gevulde bankrekening en een appeltje voor de dorst ook een goede toevoeging. We zijn overigens erg benieuwd naar jouw definitie van succes voor ondernemers.

Wat betekent succes voor jou? We hopen dat je vandaag de tijd neemt om daarover na te denken en het op te schrijven. Zodat je (als je dat nog niet deed) kunt ondernemen op basis van je eigen definitie van succes en echt kunt genieten van alle mooie voordelen van het ondernemerschap. Als echte bewuste Business Builder bepaal jij namelijk zelf wanneer je bedrijf succesvol is en op welke wijze jij daarvan geniet. Hoogstwaarschijnlijk ben je al hartstikke succesvol omdat je bedrijf een goede uitkomst heeft, aldus de dikke van Dale.

Wat is jouw definitie van succes voor ondernemers? Let us know in a comment below!

Team Build my Business.

P.S. Wil je ook gebruik maken van ons mini contentplan om je zakelijke social media kanalen een boost te geven? Super, schrijf je dan in voor onze e-mailupdates en ontvang binnen vijf minuten ons contentplan cadeau. Vergeet niet je spam te checken!

.

Wendy Chandler

Vel pretium lectus quam id leo in vitae turpis. Condimentum id venenatis a condimentum vitae sapien pellentesque habitant morbi. Urna nec tincidunt praesent semper feugiat nibh sed pulvinar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.