Clubhouse voor ondernemers met praktische tips

Je hebt ongetwijfeld al wat gehoord over Clubhouse. Deze app wordt ontwikkelt door een Amerikaanse partij en is momenteel enkel beschikbaar voor IOS. Want helaas is een Android versie nog niet gepubliceerd. Clubhouse is een makkelijke app qua gebruik en draait om audio. Ofwel, op deze app kun je urenlang praten met mensen van over de hele wereld. In dit artikel delen wij graag wat Clubhouse voor ondernemers kan betekenen, let’s go!

De Clubhouse app

De app kun je downloaden vanuit de Itunes store en is momenteel enkel beschikbaar voor IOS. De versie voor Android moet nog uitkomen, wanneer dat zal zijn is nog onbekend. Een app gebruiken is makkelijk, maar het ontwikkelen en onderhouden van een app kost aardig wat tijd en geld. Dit kan een reden zijn waarom app ontwikkelaars starten met slechts één platform zoals IOS of Android.

Momenteel kun je alleen lid van Clubhouse worden wanneer je een uitnodiging hebt gekregen. Dat zorgt vanuit een marketingoogpunt voor het schaarste gevoel. Er zijn namelijk maar een x-aantal uitnodigingen en niet iedereen krijgt er een. Vanuit het oogpunt van een ontwikkelaar geeft dit systeem de makers van de app voldoende tijd om een nieuwe stroom van gebruikers goed op te vangen. Want nieuwe en oude apps hebben regelmatig last van bugs. En hoe meer gebruikers er zijn, hoe lastiger het is om het oplossen van bugs in goede banen te leiden.

clubhuse voor ondernemers
clubhouse app uitleg

Hoe krijg ik een uitnodiging voor Clubhouse?

Wanneer je iemand kent die al op Clubhouse zit kan die persoon je een uitnodiging sturen. Download hiervoor de app, registreer alvast je gebruikersnaam en wacht op de uitnodiging die je per sms krijgt. Wanneer je op de link in de sms klikt wordt je naar de app geleid en krijg je per sms een code om je account te activeren. Het registreren en activeren is erg makkelijk. Na het inloggen krijg je zelf ook twee uitnodigingen om weg te geven aan vrienden.

Op deze manier kun je meehelpen aan het vergroten van het aantal Clubhouse gebruikers. Ken je niemand met een Clubhouse account? Op Facebook zijn er een aantal Nederlandse Clubhouse groepen waarin je een uitnodiging kunt krijgen. Iemand nodigt jou uit, jij registreert je account en gebruikt vervolgens een van jouw uitnodigingen om de volgende uit de groep uit te nodigen voor de app. Ofwel, je kunt gebruik maken van een invite-treintje via dit soort Facebook groepen.

Clubhuis bio inrichten

Wat kan ik doen op Clubhouse?

Clubhouse voor ondernemers wijzigt zich eigenlijk als vanzelf. Je hebt je eigen profiel waarin je veel informatie kwijt kunt. In vergelijking tot je Instagram profiel kun je op Clubhouse een aardig groot verhaal in je bio plaatsen. Je kunt momenteel linken naar je Instagram en Twitter account. Naar je website kun je niet linken, maar die kun je uiteraard wel in je bio vermelden met een duidelijke Call To Action.

Op Clubhouse kun je rooms hosten, ofwel een kamertje binnen de app waarin jij als host of moderator je verhaal kunt doen. Denk aan het delen van tips, een Q&A verzorgen of een audio lesgeven. Clubhouse voor ondernemers is dus een waar paradijs voor het delen van je expertise, het maken van echte connecties en het opzetten van samenwerkingen. Tevens zijn er clubs en kamers die zich richten op specifieke onderwerpen, maar er worden ook leuke quiz en borrel kamertjes geopend.

kaya quintana op clubhouse

Clubhouse voor ondernemers

Clubhouse is en blijft een app gericht op sociaal zijn. Toch hebben wij nu al heel leuke samenwerkingen tussen ondernemers zien ontstaan. Simpelweg omdat mensen een klik voelen gebaseerd op de gesprekken in de kamertjes. Wij zien Clubhouse vooral als een manier om andere ondernemers en klanten te leren kennen op een persoonlijke, maar vooral heel leuke manier. Op Clubhouse hoor je namelijk enkel iemands stem, op basis daarvan kun je een connectie maken en iemand gaan volgen.

Omdat je enkel met audio werkt is de connectie die je met een ander maakt puur. Onze ervaring met Clubhouse is dan ook dat mensen respectvol met elkaar omgaan, echt naar elkaar luisteren en daarom veel waarde halen uit de gesprekken die plaatsvinden in de kamers. Het is ook de perfecte plek om uit je schulp te kruipen omdat Clubhouse veilig aanvoelt. Daarbij kun je op je eigen manier praten, jezelf presenteren en je mening of kennis delen wanneer jij dat wilt. Je kunt namelijk elk moment van de dag een kamertje openen en kennis maken met andere mensen.

clubhouse bio schrijven

Aanraders voor Clubhouse

In je profiel kun je linken naar je Instagram account. Dit is een dikke aanrader! Want wanneer iemand jou op Clubhouse interessant vindt, kan die persoon op je profiel foto klikken en je beter leren kennen. Wij hebben gemerkt dat we hierdoor extra Instagram volgers hebben gekregen, handig! Wij raden je ook aan om als ondernemer je eigen club aan te vragen. Ofwel, een plek binnen de Clubhouse app waarin jij je eigen expertise kunt laten stralen. Je kunt namelijk onder je eigen clubnaam volgers genereren en kamers hosten om die volgers te helpen met jouw expertise.

Het is ook een goed idee om andere ondernemers en mensen die je interessant vindt te volgen. Op Clubhouse draait het namelijk niet om hoeveel volgers je hebt, maar om de kwaliteit van je connecties. Hoe meer mensen je volgt, hoe meer kamers in je feed verschijnen die passen bij jouw interesses. Zo kun je na een tijdje bijna de hele dag aansluiten bij kamers waar je iets kunt leren, delen of chillen. Open ook regelmatig je eigen kamers over je favoriete onderwerpen zodat mensen je leren kennen.

Het actief openen en meedoen in kamers geeft je ook extra voordelen. Zo kun je extra uitnodigingen vrijspelen voor je vrienden. Voor de ondernemers die niet zo goed zijn met video en/of foto, biedt Clubhouse een ware uitkomst. Hier kun jij namelijk stralen op basis van je persoonlijkheid en je stem. Fantastisch als je liever niet op beeld verschijnt, maar toch echt wat te vertellen hebt aan je potentiële klanten.

clubhouse uitleg
clubhouse gebruiken

Waar kan ik beginnen?

Clubhouse voor ondernemers is dus makkelijker dan je denkt, want het is vooral een heel leuke app om te gebruiken. Start na het aanmelden met het volgen van clubs en andere mensen die onderwerpen bespreken die je interessant vindt. Zo krijg je kamers in je feed aanbevolen waar je kunt aansluiten. Heb je in een kamer iets te zeggen? Druk dan op het handje rechts onderin op je scherm om je aan te melden voor het podium. De moderator of de host van de kamer kan je dan uitnodigen om gezellig mee te kletsen.

Hoe vaker je op een podium te zien bent, hoe meer mensen je kunnen zien en volgen. Dit is hoe je zelf meer volgers kunt aantrekken die echt bij je passen. We raden je echter aan om niet te praten om het praten. Clubhouse draait om waardevolle toevoegingen. Of dat nu grappige, leuke, inspirerende, praktische of serieuze toevoegingen zijn. De moderators van kamers geven ook regelmatig aan wat de bedoeling van de kamer is en we raden je aan om je daaraan te houden. Zo kun je als early adopter van Clubhouse snel mooie resultaten halen uit deze app.

Zit jij al op Clubhouse en wat vind je ervan?

P.S. Volg onze collega Kaya-Quintana Broekhuijsen @KayaQuintana op Clubhouse voor Business Builder tips en tricks.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Hey copycat, op inhoud van deze pagina rust auteursrecht!