Snel nieuwe klanten nodig? Gebruik de hitlist methode

Laatste vertelde ik op Instagram dat ik een paar jaar geleden ziek was geworden. Hierdoor kreeg ik minder werk uit mijn handen, maar ik dacht: ‘No biggie, er staat spaargeld op de bank en ik ben zo weer aan de bak.’ Helaas was ik veel langer ziek dan gedacht, kreeg ik het niet voor elkaar om te werken en raakte mijn spaargeld op. Uiteindelijk moest ik binnen een maand €10.000 verdienen om mijn privé rekeningen te betalen. En dat is me gelukt dankzij mijn hitlist methode! 

En nee, dit is geen een artikel over de bekende €10.000 omzet genereren waar al die business coaches het over hebben. Dit was letterlijk het bedrag wat ik nodig had om mijn rekeningen te betalen. Het had ook €5000 of €50.000 kunnen zijn, elke situatie is anders! In dit artikel en de bijbehorende podcast wil ik graag met je delen hoe ik dit voor elkaar heb gekregen door mijn hitlist methode. Want soms moet je nu eenmaal snel geld verdienen.

Een beetje context

Omdat ik het vaak lastig vind om over mezelf te vertellen, zal ik niet het volledige verhaal delen. Want ik wil ook graag wat privacy voor mezelf behouden, maar er is wat context nodig. Dusss, here we go! Eind 2019 overleed mijn beste vriendje Jort. Een chihuahua die ik dankzij een dierenasiel kon adopteren. Hij was aardig getraumatiseerd en hing regelmatig in mijn vingers en enkels. Maar uiteindelijk konden we het heel goed met elkaar vinden.

Jort en ik waren eigenlijk altijd samen, ik nam hem bijna overal mee naartoe. Maar toen overleed Jort op elfjarige leeftijd en daar had ik het er heel moeilijk mee. Ik had dat al zien aankomen en dus ging ik naar de dokter om hulp te vragen bij het rouwen. Dat leek me een goede ‘successful adulting’ actie. Zo gezegd, zo gedaan! Eenmaal bij de psycholoog aangekomen kreeg ik te horen dat ik depressief was. ‘Say what now!?’

Ik had mezelf allesbehalve als depressief omschreven, omdat ik het beeld niet herkende zoals ik het vanuit de studie MWD had meegekregen. Echter kon ik na de uitleg van de psycholoog niets anders doen dan erkennen dat ik inderdaad depressief was. Heftig, maar ook goed nieuws. Want het verklaarde een hoop. Ik ging gelijk aan de bak om te leren hoe je kunt omgaan met depressie en dat is gelukt! Maar… financieel ging het een stuk minder.

Want door de depressiviteit voelde nieuwe klanten aantrekken als de grootste klus op aarde. Alhoewel de klanten die ik al had, nooit hebben gemerkt dat ik depressief was, had ik er toch echt last van. Het aantrekken van klanten ging niet meer omdat ik er simpelweg geen energie voor had. Het werk dat ik al had maakte ik met moeite af. Aan het einde van de dag was de koek echt op en kreeg ik mezelf niet meer vooruit. Ik was al blij dat ik mijn werk afkreeg.

En toen kwam het idee

Ik ben sinds 2016 minimalist, dus ik geef sowieso vrij weinig geld uit. Zowel zakelijk en privé heb ik onder goede omstandigheden altijd goed gevulde spaarpotjes. Echter moest ik door de depressie van mijn privé spaargeld gaan leven, maar ja… Dat raakte ook op, maar ik was nog niet helemaal beter. Nieuwe klanten aantrekken was nog steeds niet te doen en ondertussen kwamen er steeds meer rekeningen bij, zucht…

Uiteindelijk moest ik z.s.m. €10.000 verdienen, want ik wilde grotere financiële zorgen voorkomen. Maar wat doe je als je eigenlijk geen energie hebt om nieuwe klanten aan te trekken? Wat kun je doen als de oude trucjes niet meer werken? Als je net zoals ik bent, ga je net zo lang brainstormen tot je een oplossing vindt. Ik werkte diverse ideeën uit om snel aan klanten te komen, maar koos uiteindelijk voor een directe en praktische aanpak.

De hitlist methode van build my business

Ik ontwikkelde een marketingplan en mijn hitlist methode. Deze methode was voor mij redelijk makkelijk uit te voeren, omdat het eigenlijk heel simpel is. Iedere ondernemer kan het, alhoewel je wel wat lef en moed nodig hebt. Want ja, als je snel geld moet verdienen dan moet je daar wat voor doen. Ik zwengelde mijn inner Gary Vee aan #hustleculture, en ging aan de bak met deze methode. Zo verdiende ik binnen een maand €10.000 waarmee ik mijn privé rekeningen kon voldoen, awesome!

De hitlist methode

Zoals gezegd is deze methode heel simpel! Je maakt op (digitaal) papier een lijstje van bedrijven, merken en ondernemers waar je mee wil werken. Online kun je meestal makkelijk checken of ze ondersteuning nodig hebben of een freelancer zoeken. Daarnaast kijk je ook op social media en in je netwerk naar de opdrachten die uitstaan voor jouw vakgebied of branche. Zet alle potentiële klanten op je hitlist. En dan is het tijd om systematisch alle bedrijven die jouw hulp kunnen gebruiken te benaderen.

Dat doe je niet één keer, maar soms wel vijf keer per bedrijf tot je beet hebt. De hitlist heet niet voor niks de hitlist. ‘You keep hitting them up!’ Daarom zei ik eerder al: je hebt voor deze methode lef en moed nodig. Want een ander bedrijf (in de meeste gevallen) koud benaderen, kan spannend zijn. Maar ik had niets te verliezen, dus ik ging los! Soms benaderde ik wel tien bedrijven en potentiële opdrachtgevers op een dag. 

Ik was met diverse mensen in gesprek en hield alle acties voor mijn hitlist methode bij. Na een week had ik een systeem ontwikkeld, waardoor ik met passende berichten en mails mijn marketing en pr-bureau, of mijzelf als freelancer kon pitchen. Dankzij de hitlist miste ik geen enkele kans om een potentiële klant aan te spreken en een nieuwe opdracht te regelen. Toen ik eenmaal doorkreeg dat het werkte, ging ik er helemaal voor!

Download hier de gratis uurtarief calculator

.
Uurtarief calculator

Door drie klanten €10.000 verdienen

Zoals ik eerder vertelde: het lukte! Binnen een maand haalde ik drie nieuwe klanten binnen en verdiende ik die €10.000. Ik weet nog dat de eerste klant belde en zei: ‘Je bent de juiste match en we willen graag met je samenwerken. Zorg jij voor de offerte? Dan gaan we snel aan de slag!’ Nou, ik kon wel huilen en dat heb ik ook gedaan, haha! Ik was opgelucht, blij en super trots op mezelf. Dat had ik toch maar mooi even geregeld in behoorlijk barre omstandigheden.

Don’t get me wrong, ik was nog steeds depressief. En het heeft nog wel even geduurd voordat ik het niet meer was. Maar zo snel drie nieuwe klanten binnenhalen, gaf me een goede boost. De hitlist methode heb ik sindsdien verbeterd met scripts voor e-mails, LinkedIn berichten en oude connecties. Ik ben altijd iemand geweest die tot in mijn tenen geniet van systematisch werken en dat is waarom deze methode zo goed voor mij heeft gewerkt.

Vaak is dat ook het enige wat je nodig hebt als ondernemer. Een plan of een methode om iets voor elkaar te krijgen, tijd, geduld en lef! De meeste ondernemers geven naar mijn mening te snel op. Ze durven niet door te pakken of echt het lef te tonen dat je als ondernemer nodig hebt om het te maken. Maar als ondernemer moet je ondernemen en dat betekent doen, doen en nog eens doen. Soms moet je gewoon door die muur heen beuken en zeker als je echt geld nodig hebt!

De hitlist methode

Het kan iedere ondernemer overkomen

Als laatste wil ik nog even zeggen dat iedereen financiële problemen kan krijgen. Het zijn overigens niet alleen mensen die onverantwoordelijk met geld omgaan of een gat in hun hand hebben. Ik werd depressief. Dat is iets waar je niks aan kunt doen, maar wel nare financiële gevolgen door kunt ervaren. Misschien breek jij volgende week je been (even afkloppen), en kan je een paar weken niet werken. Dag geld, doei klanten, hallo financiële stress!

Mocht je nu in de financiële problemen zitten: er is altijd een oplossing en het duurt niet eeuwig. Voel je niet dom, stom of alsof je gefaald hebt. Dit hoort bij ondernemen, zelfs de rijkste mensen op aarde zijn vaak meerdere keren blutter dan blut geweest voordat ze rijk werden. Het enige wat je kan doen is jezelf bij elkaar rapen, een plan maken en gaan tot je weer een mooi bedrag op je rekening ziet staan. Vanaf dat punt kun je weer rustig opbouwen.

Tiktok marketingstrategieën

Join the sprint!

Leer binnen 30 dagen hoe je potentiële klanten van social media naar de kassa kunt leiden. Inclusief mijn HitList DM script, 30 social media teksten, een copywriting cursus en live Q&A’s.

Nu weet je hoe je de hitlist methode zelf ook kan inzetten. Maar als je graag gebruik wil maken van mijn scripts en echt alle ins en outs wil leren, dan kun je de 30 dagen social media sprint scoren. Daar zit mijn hitlist methode als bonus module bij. Ik leer je daarin precies hoe ik deze methode gebruik en deel mijn handige templates voor de scripts. Die kun je makkelijk aanpassen voor je eigen bedrijf, product of aanbod.

Heb je toch nog vragen over de hitlist methode? Stuur mij dan een mail via info@buildmybusiness.nl of een berichtje op Instagram via @buildmybusinessnl, dan denk ik graag met je mee!

Keep Build your Business,

Kaya-Quintana

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Hey copycat, op inhoud van deze pagina rust auteursrecht!