Je eigen bedrijf starten, 7 belangrijke vragen | Business Basics 1

Dusss, je wil je eigen bedrijf starten maar waar kun je beginnen? In deze nieuwe serie genaamd Business Basics neem ik je graag mee in dit proces. Waarom? Omdat ik in 2009 enthousiast de KVK uitliep met allerlei plannen en doelen, maar zonder de juiste informatie. In die tijd was er weinig goede (gratis) informatie over ondernemen te vinden. Ik heb me dus echt jarenlang rot gezocht naar de juiste informatie.

Gevorderde ondernemers wilden hun kennis niet delen. Niemand had hen geholpen en dus moest ik het ook zelf uitzoeken. Inmiddels is er een schat aan informatie over ondernemen te vinden. Helaas is die informatie een mix van meningen, feiten en ervaringen van andere ondernemers. Uitzoeken welke informatie geschikt is voor jouw toekomstige bedrijf, kost heel veel tijd. Ik hou niet van tijd verspillen, waarom zou ik?

Ik heb nog wel meer te doen dan enkel research, want ik moet uiteindelijk ook echt ondernemend te werk gaan. Ook jij moet aan de slag met je boterhammen of luxe sandwiches verdienen, haha! Dankzij de online business school van Build my Business kan ik jou helpen met tijd besparen op ondernemen. Zodat je kunt genieten van meer winst, vrij tijd en plezier. Want dat zijn toch wel de drie leukste voordelen van ondernemer zijn en die deel ik graag met jou.

Je eigen bedrijf starten, 7 belangrijke vragen

Nu je weet waarom ik je graag help met tijd besparen, is het tijd om daar praktische tools voor in te zetten. Want je eigen bedrijf starten vraagt een goede voorbereiding. In deze Business Basics serie starten we daarom eerst met zeven belangrijke vragen. Zeven vragen die je regelmatig opnieuw aan jezelf kunt stellen. Want een eigen bedrijf starten draait niet alleen om het bedrijf, maar ook om jou als mens. Want zonder jou, is er geen bedrijf.

  1. Waarom wil jij een eigen bedrijf starten?
  2. Voor wie wil je een bedrijf starten?
  3. Wat wil je bereiken en waarom?
  4. Wat kun jij op deze aarde achterlaten dankzij jouw onderneming?
  5. Hoe zie je jouw bedrijf voor je?
  6. Hoe ziet een dag in je bedrijfsleven eruit?

En de laatste, maar zeer belangrijke vraag: 

Je eigen bedrijf starten

Ben je bereid om te strijden tot het bittere einde?   

Deze vragen helpen je met begrijpen of jij je bedrijf start met de juiste intentie. Die intentie ofwel de reden, moet vanuit jezelf komen. In de psychologie noemen we dat intrinsieke motivatie. Dat is de motivatie die je altijd al hebt gehad voor hetgeen wat je in jouw bedrijf wil doen. Iets waarvoor niemand jou hoeft te inspireren, aan te sporen of motiveren want dat ben je al. Hetgeen wat jij in je onderneming gaat doen, dat is waar jij voor leeft!

Waarom dit zo belangrijk is? Omdat zelfs als je onderneming goed begint, elke ondernemer ooit keiharde tijden tegemoet gaat. Omdat het water soms aan je lippen staat en je niet meer weet wat je moet doen. Omdat ondernemen soms zwaarder is dan drie banen in loondienst tegelijk. Dankzij je intrinsieke motivatie ga jij dan toch door, terwijl anderen opgeven. Immers heb jij een gigantische drive omdat je onderneemt in iets waar jij echt voor leeft.

Dit is waarom de meest succesvolle ondernemers zo succesvol zijn en dat mag je jezelf ook gunnen. Als je een bedrijf start zonder intrinsieke motivatie, maar omdat het je wel leuk lijkt… Tja, dan kan ondernemen al snel aanvoelen als ‘ik moet volhouden.’ Dat wil je jezelf niet aandoen, want je eigen bedrijf starten kan heel leuk zijn maar ook heel leuk blijven. 

Je eigen bedrijf starten

Beantwoord daarom de zeven vragen heel eerlijk. Schrijf ze op en houd de antwoorden voor jezelf. Pak een pen en een stuk papier en schrijf. No worries, papier zegt niks terug. En je pen gaat ook niet met jou in discussie. Pen en papier zijn veilig. De antwoorden hoef je met niemand te delen, tenzij jij het wil. Zorg er wel voor dat je de antwoorden voor jezelf helder krijgt, want ze kunnen je in de toekomst helpen om je bedrijf succesvol te maken en houden.

Heb je vragen over je eigen bedrijf starten? Laat het mij weten via een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje op Instagram @buildmybusinessnl. Ik help je graag verder. In de tussentijd kun je jezelf inschrijven voor mijn e-mailupdates zodat je de Business Basic tips automatisch in je inbox ontvangt. Als cadeautje krijg je gelijk de Business Basic guide voor startende ondernemers. Hierin vind je tien praktische zaken die je echt moet regelen voor je nieuwe bedrijf.

Keep Building your Business,

Kaya-Quintana

P.S. Ken je een andere (startende) ondernemer die dit artikel/podcast kan gebruiken? Super, stuur het artikel of de podcast door zodat we samen nog meer ondernemers kunnen helpen met tijd besparen. Thank you!        

Tip! Schrijf je hieronder in voor de gratis e-mailupdates met business tips en ontvang automatisch de gratis business tools voor je bedrijf. Zoals de social media guide voor ondernemers of de Business Basics guide voor startende ondernemers.

.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.