Posts inplannen via Hootsuite

Een post inplannen via Hootsuite is makkelijker dan je denkt. Als je nog geen Hootsuite account hebt, dan kun je dit artikel lezen of de bijbehorende video bekijken. Zo kun je makkelijk en snel leren hoe je een (gratis) Hootsuite account aanmaakt.

Stap 1

Log in op je Hootsuite account zodat je in je dashboard terecht komt. Hier kun je makkelijk en snel posts inplannen voor een of meerdere social media accounts tegelijk.

Stap 2

Rechtsboven vind je een groene knop genaamd new post. Als je hierop klikt verschijnt er een nieuw scherm met twee invulbare velden. Wanneer je op het eerste veld klikt krijg je een menu te zien met al je social media kanalen. Je kunt ze allemaal tegelijk kiezen of slechts een of twee accounts.

Stap 3

In het tweede veld kun je de tekst voor je social media post plaatsen. Aan de rechterkant van het veld zal je de tekst zien verschijnen. Hootsuite laat namelijk een voorbeeld van je social media post zien, handig! Je kunt hier ook de hashtags voor Instagram in plaatsen. Het is wel goed om te onthouden dat als je een post maakt voor Instagram en Facebook, er dus ook op Facebook hashtags onder je post staan. Je kunt deze wel later weghalen door de ingeplande post aan te passen.

Stap 4

Nu is het tijd om je foto of video toe te voegen. In het derde vak kun je kiezen voor de knop drag and drop files here. De computer opent dan automatisch een scherm naar al je bestanden waar je de gewenste foto kunt uitkiezen. Selecteer de gewenste foto en klik op open, daarna verschijnt de foto vanzelf aan de rechterkant in je Hootsuite scherm.

Stap 5

Onder het veld voor het uploaden van de foto’s, kun je een locatie toevoegen. Wij raden aan omdat te doen, zeker als jouw startup lokaal werkt. Veel mensen zoeken bijvoorbeeld op hashtags en locaties zoals Den Haag. Door een locatie toe te voegen maak je jezelf zichtbaar voor mensen die zoeken naar merken op dezelfde locatie.

Stap 6

Onder het voorbeeld van je post, dus rechts van de invulbare velden zie je twee opties staan. In blauwe letters zie je schedule for later staan en de groene zegt post now. Als je op de groene knop klikt komt je post gelijk online. Wil je de post voor een later tijdstip inplannen?

Kies dan voor schedule later. Je kunt dan de gewenste datum en tijd invullen, als je klaar bent druk je op klaar. De groene knop ernaast heeft dan een andere tekst, namelijk inplannen. Klik daarop om je post in te plannen voor de toekomst. Deze vind je dan terug in je stream voor ingeplande berichten.

Met een gratis account kun je tot dertig posts gratis inplannen. Je kunt dus doorgaan tot je geen plek meer hebt. Er komen plekken vrij wanneer er posts online komen. Die kun je weer vullen met nieuwe posts.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Hey copycat, op inhoud van deze pagina rust auteursrecht!