KVK-nieuws, community tips en jouw Q4-checklist!

Houd je Pumpkin Spice Latte stevig vast, want de herfst is officieel gestart! 🍂

Tijd voor een actieplan met een herfstige ‘glow up’ voor je bedrijf: ‘Hallo meer winst! 💸

In deze editie van None of your Business magazine duiken we in herfstige trends en praktische optimalisaties. Want ook in Q4 kan je klanten blij maken met jouw fantastische aanbod.

Let’s glow it up!

Kaya-Quintana

KVK-nieuws, community tips en jouw Q4-checklist!

Werd tijd, vind je ook niet? Vooral ondernemers met een eenmanszaak worden regelmatig ongewenst telefonisch benaderd door vage bedrijven en drammende verkopers. Sinds vorige week heeft de KVK daar eindelijk (deels) iets aan gedaan.

Telefoonnummers zijn vanaf 25 september 2024 niet meer in het Handelsregister te zien. Deze actie is ondernomen op verzoek van het ministerie van Economische Zaken. Er komen nog meer veranderingen aan voor de Handelsregisterwet. Welke dat zijn weet ik nog niet. Maar zodra ik meer weet deel ik het gelijk met jou!

Wist je al dat je adressen nu ook beter kunt afschermen? Ontdek hier alle opties om je privacy te beschermen. Stay safe!

Nieuwe trend: community marketing

Yes, communities zijn de nieuwste marketingtrend. Helemaal nieuw zijn ze natuurlijk niet, want communities bestaan al sinds de holbewoners. Maar slimme marketeers en ondernemers gebruiken ze nu steeds vaker succesvol als onderdeel van hun sales funnel.

En voor de ondernemers die denken: ‘Ik wil geen funnel!’ Relax, ook jij hebt een funnel en dat is alleen maar goed. Een sales funnel bestaat simpelweg uit de stappen die jouw klanten nemen om bij de kassa te komen.

Een sales funnel heeft dus niets te maken met die notoire businessgoeroes die je elke dag 500 mails sturen. Geef toe, dat was het eerste waar je aan dacht. Of niet? 😜 Zoveel mails sturen mag natuurlijk wel, maar als jouw marketeer en business consultant raad ik het af.

Een community kan je sales funnel wél een stuk leuker maken, zeker in combinatie met e-mailmarketing. Host bijvoorbeeld je community in een Facebook-groep. Ik host mijn gratis community voor lifestyle business ondernemers zoals jij op Circle (die gaat in oktober live!).

Het grootste voordeel van een community is direct contact met je klanten. En dat contact ontstaat op een hele leuke manier. Zo kun je in je eigen community inzetten op:

✅ Netwerken

✅ Gratis workshops en webinars

✅ Freebies delen

✅ Product- en service-updates delen

✅ Je aanbod promoten met speciale deals voor community members

En ja, al deze acties zijn stappen in je sales funnel. Zo maak je marketing en verkoop ook leuk voor jezelf. Want in communities ontwikkel je sterke relaties met je droomklanten voor het leven. Ik vind het vooral fijn dat ik zo extra behulpzaam kan zijn.

Dus… wanneer start jij je eigen community?

Geef je bedrijf een herfstige ‘Glow up’

Met deze checklist zorg je ervoor dat je geen enkele winstverhogende stap mist.

1️⃣ De productcatalogus updaten

Check of je producten en diensten passen bij wat jouw klanten nodig hebben in Q4. Voor de herfst en winter hebben ze wellicht behoefte aan nieuwe updates.

2️⃣ Optimaliseer je branding

Haak in op de herfst en de aankomende feestdagen. Hoe kan je jouw merk daarvoor (tijdelijk) optimaliseren? Andere content, herfstige social media designs of nieuw beeld voor je website.

3️⃣ Marketingplan voor de feestdagen

Maak op tijd een strakke planning voor het promoten van (feestelijke) producten en diensten. Gun jezelf een winstboost! Breng ik kaart wat je wil promoten en zet alles (zoals mails en community posts) alvast klaar. De tijd gaat sneller dan je denkt!

4️⃣ Doe mee aan de Holiday Hustle Workshop

Op 15 oktober van 19.00 tot 21.00 maken we in 1 uur een compleet marketingplan voor de feestdagen, helemaal afgestemd op jouw bedrijf.

Tot en met 6 oktober krijg je €50 korting. Een kortingscode is niet nodig, de korting is al verwerkt! Schrijf je hier in!

Wist je dat business coaching, consulting én marketingadvies geen duizenden euro’s hoeven te kosten?

⬇️
Maak kennis met de Business Builder Club en krijg toegang tot:

⭐️ Onbeperkt business & marketing advies
🕒 Antwoord binnen 48 uur
🎤 Persoonlijke feedback
📚 Cursussen, templates & live sessies

Schrijf je in en start meteen!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.